Ledelse

Styreformann i Rosenborg, Ivar Koteng (til høyre) og organisasjonsleder Trond Alstad.

Trenerjakt til besvær

Rosenborg kan ha jusen på sin side, men har opptrådt både uryddig og uetisk når de nå ribber Haugesund for sitt trenerteam, skriver Bård Andersson.

Publisert Sist oppdatert

3. januar kunngjorde Rosenborg at en lang trenerjakt var over. Eirik Horneland, mannen som ledet ordinære Haugesund til medaljekamp i fjorårets Eliteserie, hadde skrevet under på en toårskontrakt, ifølge Rosenborgs hjemmeside.

Helt siden Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun overraskende fikk sparken med umiddelbar virkning i juli i 2018 har Rosenborg lett etter ny trener. De gikk først høyt ut på banen, men fant raskt ut at Rosenborg ikke lenger er Rosenborg, sett fra det høyere europeiske fotballnivået. Danske Kasper Hjulmand skal ha blitt kontaktet, uten at de klarte å få ham på kroken. Målsetningen om et stort trenernavn ble raskt justert ned. Sarpsborg-trener Geir Bakke som oppnådde en åttendeplass i fjorårets Eliteserie, takket kontant nei da han fikk forespørselen.

Gikk bak ryggen

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS