Ledelse

Trond Giske og Trine Skei Grande anses av våre eksperter som de to beste kulturministrene vi har hatt de siste 15 årene, med Giske som hakket vassere.

Trond Giske er den «beste» kulturministeren

Eksperter vurderer innsatsen til sju kulturministere etter 2005: Trine Skei Grande brant for kulturen. Linda Hofstad Helleland fikk gjort lite på tre år. Men det er Trond Giske ekspertene mener har vært den mest kraftfulle kulturministeren.

Publisert Sist oppdatert
Det stunder mot valg, og vi skal alle delta i valget av våre politiske ledere. Men hvordan framstår politikere når de får en operativ lederrolle?

Sammen med vår søsterpublikasjon KulturPlot har Dagens Perpektiv sirklet inn et knippe politikere som alle har hatt den samme lederposisjonen – nemlig kulturminister – og fått eksterne eksperter til å evaluere deres lederskap. Vi har valgt oss ut alle kulturministrene fra 2005 og fram til i dag. Til sammen sju personer fra tre ulike partier har bekledd topplederrollen som landets kulturminister.

Etter å ha snakket med flere av dem som kan mest om akkurat dette, har KulturPlot tegnet et bilde av maktstrukturene og hovedlinjene i norsk kulturpolitikk de siste årene – og engasjementet, viljen, gjennomføringsevnen, eller mangelen på dette, til kulturfeltets øverste sjefer.

Er det Abid Rajas «selfie» med Tom Cruise vi vil huske? Trond Giske med Mira Craig på skuldrene under Hovefestivalen? Thorhild Widvey som i en tale kaller komponist Maja Ratjke for «Maja Rattkjelke»? Eller er det Valgerd Svarstad Haugland som synger «La det swinge» på «Den store klassefesten» på NRK?

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS