Ledelse

Nancy Pelosi med resolusjonen som slår fast at Donald Trump skal stilles for riksrett for andre gang.

Trumps banekvinne

80-åringen fra Baltimore har sittet i Kongressen siden 1987. Hun mente det var nødvendig med nok en periode da Donald Trump ble valgt til president.

Publisert Sist oppdatert

Da Nancy Pelosi, som «Speaker» i Representantenes hus, onsdag kveld annonserte resolusjonen som stiller president Donald Trump for riksrett for andre gang, ble det en «stor sak» at hun var ikledd den samme kjolen som første gang Trump ble tiltalt.

Første gang hun brukte den nå så berømte sorte «riksrettkjolen» var 19. desember 2019. Da ble Trump stilt for riksrett for maktmisbruk gjennom å ha presset ukrainske myndigheter til å iverksette etterforskning mot Joe Bidens sønn for å svekke Biden politisk før presidentvalget.

Den gang ble Trump frikjent av det republikanske flertallet i Senatet. Denne gangen er utfallet mer usikkert. Samtlige 222 demokrater mens10 av 211 republikanere i Representantenes hus stemte onsdag for riksrett.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS