Ledelse

Under Eldar Sætre har Equinor økt satsingen på fornybar energi, blant annet havvind. Her Equinors Dudgeon Offshore Wind Farm vindmølleanlegg utenfor England. Forfatter Anne Karin Sæther mener likevel det trengs en mentalitetsendring i hele selskapet.

– Tung skute å vende

Eldar Sætre har tatt viktige skritt for å snu Equinor i klimavennlig retning. Han har likevel fortsatt en stor jobb å gjøre før selskapet er rustet for fremtidens energimarked, mener forfatter Anne Karin Sæther.

Publisert Sist oppdatert

Det delvis statseide selskapet er en av verdens største oljeselgere og en betydelig leverandør av naturgass. De senere årene har de også startet en satsing på fornybar energi, som havvind og solenergi.

Startet et klimaskifte

Som leder av Equinor har Eldar Sætre stått for en omstilling av oljeselskapet i en klimavennlig retning. Det mener Anne Karin Sæther, forfatter av boken "De beste intensjoner. Oljelandet i klimakampen".

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS