Ledelse

Marit Imeland Gjesme driver CultureCatch. Fra sin base i Sveits lærer hun ledere å forstå, å ta til seg kunnskap om- og utvikle sine evner innen tverrkulturell kommunikasjon.

Unngå kulturkløneri

Økt selvinnsikt, ydmykhet og kunnskaper om andre kulturer vil gjøre deg til en bedre leder og gi utslag på bunnlinjen, ifølge kommunikasjonsekspert.

Publisert Sist oppdatert

Da bedriften hun jobbet i kjøpte opp et tysk selskap, og deretter selv ble kjøpt av et japansk, ble Marit Imeland Gjesme for alvor oppmerksom på utfordringene som oppstår når man skal få tverrkulturelle samarbeid til å fungere. Mye tid gikk med til å håndtere konflikter, og de positive synergiene av oppkjøpet lot vente på seg. Å mestre tverrkulturelle partnerskap og integrasjoner handler om kunnskap og respekt, mener hun.

– Mange tror at det holder å behandle hverandre med gode intensjoner og respekt, og at resultatene nærmest vil komme av seg selv. Det mange glemmer er at begrepet respekt er definert helt forskjellig i ulike kulturer. Å vise respekt krever mye skreddersydd kunnskap, sier hun til Ukeavisen Ledelse.

Etter å ha vært med på å utvikle dialogverktøy for organisasjonskultur og tverrkulturell kommunikasjon, og å ha implementert disse i hele den globale organisasjonen, innså Imeland Gjesme at det var innenfor dette viktige fagområdet hun ville satse videre. Hun startet derfor bedriften CultureCatch, som hjelper kunder med å forstå essensen i de ulike kulturene de skal forholde seg til, og til å håndtere tverrkulturelle utfordringer på team- og organisasjonsnivå. Bedriften har base i Sveits og Norge, men behovene og kundene finnes over hele verden.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS