Ledelse

Utfordrer generasjonsmyten

Vi har hørt om generasjon X og Y, men unge medarbeidere er ikke så ulike sine eldre kolleger som man kanskje skulle tro, konkluderer ny studie.

Publisert Sist oppdatert

En avhandling fra Århus Universitet viser at det ikke er noen forskjeller mellom de yngste og de litt eldre medarbeidernes arbeidsmetoder eller forventninger til ledelse, skriver prevent.se.

Martin Bergholz, kommunikasjonsrådgiver hos Sigma, har sammen med Jan Salling ved Executive Master i Corporate Communication ved Århus Universitet undersøkt generasjonsforskjeller i serviceselskapet ISS. Resulattene viser at de finner flere likheter enn ulikheter mellom ansatte over og under 35 år.

Bakgrunnen for studien er at det de siste årene har kommet tallrike rapporter om at det skal være ulike holdninger, verdisyn og normer blant generasjon X (begrep ofte brukt om medarbeidere født fra midten av 60-tallet og frem til 80-tallet), generasjon Y (født fra 1980 til midt på nittitallet) og de som er eldre.

Ifølge Bergholz er det imidlertid større forskjeller mellom individer enn mellom generasjoner.

Tidligere har blant annet den britiske forskeren Emma Parry, Cranfield University, vært kritisk til generasjonsmyten. Hun har uttalt at kjønn, religion og sosial status er mer avgjørende for de preferansene du har enn når du er født.

Powered by Labrador CMS