Ledelse

Tirsdag ble Mette Nord valgt som leder for Fagforbundet.

– Vi må demme opp for blåblå privatisering

Fagforbundets nye leder, Mette Nord, går i strupen på regjeringens ønske om mer konkurranseutsetting av velferdstjenester.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Klassekampen.

Tirsdag valgte Fagforbundet Mette Nord (54) som sin nye leder. Hun etterfølger mektige Jan Davidsen som har ledet LOs største fagforbund i 20 år.

Nord går rett i strupen på regjeringens kongstanke:

– Vi må bruke alle virkemidler vi har for å demme opp for regjeringens ønske om privatisering og konkurranseutsetting. Mye av dette skjer lokalt. Derfor blir det viktig for oss å mobilisere fram til lokalvalget i 2015, sier hun til avisen.

Ifølge regjeringen skal privatiseringen føre til stimulering av verdiskaping, bedre tjenester og effektivisering. Nord mener tvert om at velferdstjenestene blir dyrere og dårligere med konkurranse:

– For det første fører privatisering og konkurranseutsetting til mer byråkrati. For det andre mister offentlig sektor muligheten til å ha kontroll over alle virkemidler som skal til for å løse oppgaver for innbyggerne, og for det tredje går det på bekostning av ansattes velferd, i form av lønns- og arbeidsvilkår, sier hun til Klassekampen.

Nord påpeker at konkurranseutsettingen vil ramme kvinner spesielt, og at dette er et tilbakesteg for likestillingen.

Powered by Labrador CMS