Ledelse

Vil ha Lund fjernet

Store ansattegrupper vil ha Statoils konsernsjef Helge Lund fjernet på grunn av et konfliktfylt samarbeidsklima som går ut over sikkerheten – men anklagene slutter ikke med det.

Publisert Sist oppdatert

Fagforeningene YS/Safe påstår at Lund har ansvaret for milliardtap på grunn av dårlig organisering og svak produksjonseffektivitet, skriver Dagbladet.

Det hevdes også at i omstillingsprosjektet «Statoil 2011» er det meste bestemt på forhånd, i tett samarbeid med konsulentselskapet Mc Kinsey.

Det påstås også at omorganiseringen av verneombudstjenesten fører til mindre fokus på helse, miljø og sikkerhet. Her snakkes det om en fryktkultur.

Petroleumstilsynet har tidligere opplyst at selskapet har rapportert inn 198 uhell og ulykker i tredje kvartal, men det skal være et normalt antall.

På toppen av det hele mener professor i petroleumsøkonomi, Øystein Noreng på Handelshøyskolen BI, at Statoil er på vei ut av Norge. Selskapets nye forretningsområde «Global strategi og forretningsutvikling» skal ha sitt hovedkontor i London, skriver Dagbladet.

Powered by Labrador CMS