Leder

Klarsignal til Giske

Det virker som om Giskes plan er å bygge seg opp igjen som en sentral leder i Ap. Når han igjen gis en lederposisjon, vil han utøve lederskap på en mer reflektert måte.

Publisert Sist oppdatert

Trond Giske kunne notere seg for en trefoldig seier før helgen som ikke betyr all verdens nå, men som kan få stor betydning for ham på sikt.

Det er ikke lenger noe til hinder for at han kan innta posisjoner i partiet, ettersom ledelsen i Ap presiserer at de ikke har konkludert med at Giske har brutt likestillingslovens bestemmelser om seksuell trakassering og at prosessen kunne vært bedre.

Giske har utarbeidet et 70 siders langt notat der han gir til kjenne sitt syn på de sakene som har vært oppe til behandling. Han mener partiet burde ventet med å trekke konklusjoner til han fikk forklart seg og at det ikke er grunnlag for å påstå at han har brutt partiets retningslinjer. Han tar selvkritikk på sin oppførsel overfor kvinner og innrømmer at han ikke har vært bevisst sin rolle og maktposisjon i ulike sammenhenger.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS