DP helg

Herborg Kråkevik med kor.

Herborg Kråkevik klar med albumet «Barnas Juleroser»

Publisert Sist oppdatert

Herborg Kråkeviks nye utgivelse «Barnas Juleroser» er en samling av fortellinger, dikt og sanger fra de fire Barnas Juleroser-heftene som er kommet ut de siste årene, og til sammen har dette blitt en original og varm blanding av lydbok og musikk.

Sangene er kjente og kjære norske julesanger, innspilt med nye, forlokkende arrangementer og noen av Norges mest anerkjente musikere. Med seg har hun Julerosekvintetten, Bolteløkka Jentekor, Bislett guttekor, Espen Berg, Kåre Conradi og Mathias Eick.

– Med Barnas Juleroser-albumet tenner me lyktene våre for den gode forteljinga, den gode julesongen og gleda over å venta på jula!, sier Herborg Kråkevik.

Fortellingene som Herborg leser er skrevet av Maria Parr og Harald Nortun, to av landets fremste barnebokforfattere, i tillegg til dikt av Ruth Lillegraven og Odd Nordstoga. Med seg har hun også Kåre Conradi, som har skrevet et vakkert juleminne fra sin egen barndom og et dikt om jula sitt vesen, som han selv leser.

I tillegg til nytt album og årets julehefter, tar Herborg Kråkevik musikk- og suksesskonseptet Juleroser med til utvalgte scener rundt om i landet i november og desember. På turneen har hun med seg forfatteren Vigdis Hjorth, journalist og humorist Linda Eide, trompetvirtuos Mathias Eick og Julerosekvintetten. På hver konsert vil det være med lokale barnekor, som fremfører sanger fra det nye albumet «Barnas Juleroser». Se hele turnélisten her: Julerosekveld 2021.

Foto Grappa

Idéen til albumet kom da Herborg var på Juleroseturné i desember 2020. Mange av konsertene ble naturligvis avlyst, og Herborg og musikerne fikk en del uforutsett fritid. Da fikk plateselskapssjef Helge Westbye den geniale idéen om å booke Rainbow Studio og spille inn de fire julesangene som hadde stått i Barnas Juleroser-heftene.

– Helge ville ikkje at me gjekk ledige, som visstnok er rota til alt vondt, og bestilte Norges beste studio. Jazzpianist Espen Berg sette i gang med å arrangera dei fire julesongane som me spelte inn med eit stjernelag av jazzmusikarar og klassiske strykarar. Eg fortsette med å lese inn forteljingar og dikt frå hefta, og fekk Kåre Conradi til å lesa inn si forteljing. Duetten øvde me på via telefon og Zoom, og vips så var eit Corona-skapt album ferdig, utdyper Kråkevik.

Powered by Labrador CMS