Samfunn

Salg og leveranser av mat og dagligvarer er en av 14 kritiske samfunnsfunksjoner. Da kan det bli trøbbel dersom butikkene tømmes på grunn av hamstring. Bildet er fra REMA på Bekkestua i Bærum torsdag ettermiddag.

14 funksjoner som bør virke for at samfunnet skal komme gjennom koronakrisen

I tillegg til helsevesenet er det viktig at lov og orden, transport og matforsyninger opprettholdes i en krisesituasjon. Myndighetene har definert 14 kritiske samfunnsfunksjoner som må «virke» også i en krise.

Publisert Sist oppdatert

Kritiske samfunnsfunksjoner. Du har sikkert hørt både helseminister og statsminister snakke om viktigheten av å opprettholde slike.

Men hva er egentlig kritiske samfunnsfunksjoner? Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har laget en veileder, som forklarer hvilke oppgaver som er avgjørende for at samfunnet skal gå noenlunde rundt, også i krisesituasjoner.

14 ulike samfunnsfunksjoner blir av DSB definert som «kritiske». De er delt inn i tre kategorier og det er ulike forvaltningsorganer som har ansvar for at de ulike funksjonene blir opprettholdt (se tabell).

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS