ledertips

2 karrieretips for kvinner

To råd fra to kvinnelige sjefer.

Publisert Sist oppdatert

I Sverige, som i Norge, er det svært få kvinnelige ledere av børsnoterte selskaper. Det svenske magasinet Chef satte temaet på agendaen på et frokostmøte, og stilte her spørsmålet: Hva skal til for å få flere kvinner til å ta steget og bli sjefer? Flere kvinnelige ledere ga råd, og Chef har samlet noen av dem i en artikkel. Her er to av tipsene:

  • Ha en personlig utviklingsplan
    Johanna Frelin, administrerende direktør hos Hyper Island, mener det er nyttig å skrive sin egen utviklingsplan istedenfor å vente på at sjefer skal gjøre det. Selv har hun alltid skrevet slike planer. Her skriver hun blant annet om hvordan hun ser sin egen rolle i selskapet de neste to årene. Hun noterer også ned hvilken kompetanse hun mener hun trenger for å utvikle seg. Det være seg utdanning eller støtte av en coach eller mentor. Frelins erfaring er at lederne hun har hatt har satt pris på initiativet.
  • Ikke bli en «raritet»
    Maria Arnhom, likestillingsminister i Sverige, var tidligere den eneste kvinnen i ledergruppen til Coop Norden. Her hadde hun en avtale med administrerende direktør om at hun ikke skulle innta noen rolle som en avvikende «raritet» som tok alle likestillingsspørsmål som kom opp bare fordi hun var kvinne. De var enige om at dette var kamper administrerende skulle ta.
Powered by Labrador CMS