Nyttig

Hvis du får kollegaer til å snakke om seg selv eller ber dem om råd, er sjansen stor for at de liker deg bedre.

3 tips for å bli bedre likt

Vend oppmerksomheten mot folk du har rundt deg.

Publisert Sist oppdatert

Det svenske karrierenettstedet shortcut.nu har funnet frem til noen tips om hvordan man gå fram for å bli bedre likt blant kollegene dine. Flere av tipsene handle om hvordan man gir folk rundt seg oppmerksomhet, og ikke om hvordan man snakker om seg selv.

Få folk til å prate om seg selv, er ett råd. De fleste liker å få spørsmål som seg selv. Det trigger etter sigende et belønningssystem i hjernen. Her er det ikke snakk om å forhøre folk, men om å være passe interessert.

Et annet råd er å be om råd. Spør du noen til råds, vil de antagelig være positive til deg. Skal det fungere, bør det imidlertid skje på ærlig og interessert vis. Ironi og sarkasme kan få motsatt effekt.

Et råd nummer tre er å gjenta noe av det den andre har sagt. Dette fordi det er lite som slår følelsen av å bli hørt. Å gjenta to, tre av de siste ordene den andre har sagt, med et positivt og spørrende tonefall, skal visstnok være nok til å vise at du er interessert og lytter. Dette er dessuten en invitasjon til at personen kan fortsette å fortelle sin historie.

Powered by Labrador CMS