Samfunn

En av de førerløse bussene som Aalborg vurderer å sette inn på ruter fra 2018.

Aalborg vil prøve førerløse busser

Stadig flere kommuner og bydeler i Europa tester førerløs kollektivtransport.

Publisert Sist oppdatert

Mens den nederlandske universitetsbyen Wageningen ble den første til å teste førerløse el-busser i Europa, melder Aalborg seg på for å bli først i Norden.

Det er i første omgang snakk om å sette inn førerløse kjøretøy på en strekning i den østlige delen av Aalborg i 2018. Det melder nettavisen DenOffentlige.dk.

Testruten er på 1,6 kilometer og vil ha 8 stoppesteder. Planen er at to busser skal gå, mens den tredje står til lading. Bussene har plass til 15 passasjerer.

Man har sett seg nødt til å foreta diverse oppgraderingen av strekningene før man ønsker å utvide tilbudet. Bussprosjektet blir en del av arbeidet med å blåse nytt liv i bydelen.

– Førerløs buss på Astrupstien skal ikke bare binde området bedre sammen. Bussen skal også medvirke til å sikre en høyere grad av intern mobilitet og gjøre beboerne i området med mobile. Samtidig er den første førerløse buss et bilde på utviklingen som er i gang i Aalborg Øst, sier rådmann for by- og landskapsforvaltning Hans Henrik Henriksen til avisen.

Det er franske NAVYA Technology som leverer bussene.

Powered by Labrador CMS