etikk og samfunnsansvar

Inngangspartiet til bemanningsselskapet Adecco sine lokaler i Universitetsgaten 10 i Oslo.

Adecco dropper avgifter

Adecco sniker seg unna arbeidsgiveravgift, mens medarbeiderne ikke betaler trygdeavgift. Oppskriften har ifølge Finansavisen gitt superprofitt.

Publisert Sist oppdatert

Adecco har støvsugd markedet for storkontrakter i helsesektoren, og til tross for at de har lagt seg under konkurrentene har selskapet gått med store overskudd, skriver avisen.

Finansavisen har fått tilgang til detaljerte fremgangsmåter fra Adeccos egne intranett, der oppskriften på å unngå arbeidsgiveravgift og trygdeavgift beskrives i minste detalj.

Oppskriften har vært å la være å betale arbeidsgiveravgift for medarbeidernes lønn. Det har igjen ført til at Adecco har sittet igjen med 22 prosent i dekningsbidrag av hver hundrelapp de har fakturert kunden, mens de resterende har gått til lønn og feriepenger.

De tre siste årene har selskapet gått med årsoverskudd på henholdsvis 22,4 millioner kroner, 22,6 og 23 millioner kroner.

Informasjonssjef Anne-Stine Talseth i Adecco sier til avisen at ordningen er i ferd med å avvikles, men at den ikke er ulovlig. Oslo kommune har nå sagt opp sine avtaler med selskapet.

Powered by Labrador CMS