Samfunn

Alenegang, valgprofetier og lærertvil

Næringsminister Trond Giske åpner for at Ap kan regjere alene, Gjerdrum kan bli valgets store profeter og lærerne tviler på partienes skoleløfter. Dette, og mer, har skjedd den siste helgen før stortingsvalget.

Publisert Sist oppdatert

Giske mener Ap kan regjere alene

Næringsminister Trond Giske tror Ap vil være store nok til å regjere alene hvis et borgerlig samarbeid bryter sammen. Imidlertid vil dette avhenge av situasjonen i Stortinget, sier han.

Gjerdrum kan bli valgprofeter

Akershus-kommunen Gjerdrum har de to siste valgene stemt svært nær det som ble det nasjonale valgresultatet. Også i år kan kommunen være et Norge i miniatyr, mener forsker.

Tror på tidlig valgresultat

Valgforsker Johannes Bergh tror mye av valgresultatet kan være klart allerede når valglokalene stenger klokka 21.00 mandag. Årsaken er blant annet det store antall forhåndsstemmer.

- SV mister troverdighet

Valgforsker Bernt Aardal mener SV har mistet troverdigheten på miljø - og skolesaker. Da kan ting begynne å glippe for partiet, sier han.

Arbeiderpartiet største parti på siste måling

På NRKs siste partibarometer før valget er Arbeiderpartiet det største partiet. Samtidig ligger Høyre hakk i hæl.

Har ingen tro på skoleløfter

Skole er en av de store sakene i de aller fleste valgkamper. Lærerne er imidlertid ikke like imponert, og slakter politikernes skoleløfter.

- Kan bli for dyrt

SV lover å innføre en ny klimahandlingsregler. Den tror økonomieksperter fort kan bli for dyr, selv om den kan gjøre oss mindre oljeavhengige.

Lover å kaste oljeregjeringer

Om Miljøpartiet De Grønnes beste målinger slår til i dag kan partiet bli et viktig vippeparti. Førstekandidat for MDG i Oslo, Rasmus Hansson, lover å kaste enhver regjering som vil bore etter olje i LoVe.

Åpner for å droppe en rekke saker

De borgerlige partiene har hver på sin kant en rekke hjertesaker. Men nå åpner de fire partiene for å fire på kravene i en eventuell forhandlingssituasjon.

Hagen truer med å knuse regjeringsdrøm

Siv Jensen har lagt all sin politiske prestisje i å gjøre Frp til et regjeringsparti. Nå truer partinestor Carl I. Hagen med å velte hele prosjektet om ikke Frp får gjennomslag for knallharde krav.

Powered by Labrador CMS