Samfunn

Jonas Gahr Støre sammen med statsministerkandidatene Erna Solberg og Trygve Slagsvold Vedum under et folkemøte på Studentersamfundet i Trondheim nylig.

Ap mottar nesten 35 prosent av all valgkampstøtte

Ap har hittil i år fått mer enn 30 millioner kroner i partistøtte. Det utgjør 34,5 prosent av den totale støtten til alle partiene på Stortinget. Høyre får drøye 17 millioner mens SV hanker inn litt over 12.

Publisert Sist oppdatert

En uke før valget er det allerede satt ny rekord i pengebidrag til de politiske partiene. Hvor mye bidrag de politiske partiene vil motta i årets valgkamp er naturlig nok ennå ikke klart. Den endelige statistikken for bidrag i valgår blir først publisert 4. oktober. Men en uke før valgdagen har det lenge vært klart at antall bidragsgivere og de samlede bidragene i årets valgkamp er høyere enn alle tidligere år, ifølge Statistisk Sentralbyrå.

Nesten 87 millioner er gitt

Til og med mandag 30. august var det publisert bidrag på nesten 87 millioner til hele floraen av politiske partier i Norge. Dette er 18,6 millioner mer enn de samlede bidragene rapportert inn før Stortingvalget i 2017 og 27,3 millioner mer enn ved de regionale valgene i 2019. Sum bidrag vil fortsette å stige i dagene frem til valget. På www.partifinansiering.no blir det kontinuerlig publisert nye bidrag etter hvert som de innrapporteres.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS