Samfunn

Arbeiderpartiets valgkampstrategi handler ikke om taktisk spill, men om politikk, sier partisekretær Raymond Johansen.

Ap vil ikke endre strategi

Nærmest total stillstand mellom regjeringsalternativene til tross: Ap endrer ikke valgkampstrategi i dagene som er igjen før valget.

Publisert Sist oppdatert

På Sentios siste meningsmåling for Dagens Næringsliv går Arbeiderpartiet fram, men fortsatt leder den borgerlige blokken stort på de fleste meningsmålinger. KrF-leder Knut Arild Hareide tror årsaken er at folk responderer dårlig på Arbeiderpartiets skremselstaktikk, der formålet er å advare mot et Frp i regjering.

– Jeg opplever at Aps skremselsstrategi ikke har grobunn i det norske folk fordi folket ser Erna Solbergs trygghet og dyktighet. Ingen betviler hennes evne til å føre en ansvarlig økonomisk politikk, sier Hareide til Dagens Næringsliv.

Han mener Stoltenberg har vist seg å være ensidig interessert i å følge handlingsregelen denne valgkampen, og lite annet.

– Jeg mener Jens Stoltenberg har oppført seg mer som en sosialøkonom og Ap-leder enn statsminister. Jeg tror han og Ap kunne blitt tatt mer seriøst hvis de la bort påstandene om hvor farlig det er med Frps innflytelse. Når til og med Klassekampen på lederplass må si til regjeringen at den ikke må skremme på en måte som oppleves som urealistisk er det et sterkt signal til Stoltenberg, sier han.

Avviser feil strategivalg

Aps partisekretær Raymond Johansen avviser at partiet har tatt feil strategiske valg underveis i denne valgkampen.

– Jeg er helt uenig i premisset. Grunnen til at vi advarer mot Frp er at det handler om politikk. Dere i mediene skal ha alt til å handle om taktisk spill, men vi ser et parti som ønsker å kutte 100 milliarder i skattene, er uklare på handlingsregelen og vil ha høyere egenandeler, sier han til avisen.

Powered by Labrador CMS