Samfunn

Trond Giske kan være aktuell som helseminister.

Ap vurderer «kronprinser» som helseminister

Utenriksminister Jonas Gahr Støre eller nærings- og handelsminister Trond Giske kan gå til Helsedepartementet, skriver Aftenposten.

Publisert Sist oppdatert

Flere svært sentrale regjeringskilder i Ap bekrefter ifølge Aftenposten at det nå tenkes og snakkes om endringer i regjeringskabalen koblet sammen med diskusjonen om arverekken etter statsminister Jens Stoltenberg. Diskusjonen går også relativt åpent blant medlemmer i partiets sentralstyre og stortingsgruppe.

Giske for venstreorientert

Årsaken til diskusjoner om endring i Helsedepartementet er at Ap sliter tungt med tillit i befolkningen på store deler av Vestlandet etter flere bitre sykehusstrider. Partiet har ligget katastrofalt lavt, over lang tid, på flere lokale målinger. Bakgrunnstallene i den siste målingen avdekker også at Høyre vinner stort på Vestlandet på Aps problemer i sykehussaken.

Ett av diskusjonstemaene er muligheten for å skifte ut helseministeren, og etter det Aftenposten erfarer, skal både Giske og Støre være åpne for å overta som helseminister dersom Stoltenberg og partiet ønsker det.

Ifølge Aftenposten er ingen i tvil om at Giske ville blitt en god helseminister. Samtidig vurderes han fortsatt av mange som for venstreorientert til å overta som statsminister etter Stoltenberg.

Tabbe

Noen av regjeringskildene mener det vil være en tabbe å plassere Støre i Helsedepartementet.

– Det vil være det dummeste i hele verden å sette Jonas i Helsedepartementet. Han er suveren i utenriksspørsmål og vil miste mye popularitet i det øyeblikket han må begynne å mene noe om lokalsykehus, sier en regjeringskilde til Aftenposten.

Samtidig mener andre at Støre «vil ha godt av» å overta uriasposten i Helsedepartementet. (©NTB)

Powered by Labrador CMS