Nyskaping

Gode venner?

Apple banker Samsung

Apple er tilbake på smarttelefon-tronen, melder analyseselskapet Gartner Group. Apple solgte 74,8 millioner iPhones i fjerde kvartal i fjor, mens Samsung har gått på en skikkelig smell og "bare" solgt 73 millioner smarttelefoner.

Publisert Sist oppdatert

Kampen om toppen av mobilverden har i årevis vært knallhard mellom de to gigantene. iPhone vs Samsung handler om mer enn teknologi og salg – det handler om hvem folk vil være. Samsung har lenge vært et hestehode foran Apple, men har merket motgang og tegn til sviktende salg av sines siste modeller, skriver teknologinettstedet The Verge. Nå kan Gartner Group bekrefte at Apple overtatt tronen, skriver The Verge.

I fjerde kvartal 2014 solgte Apple 74,8 millioner iPhones, mens Samsung kunne kunne innkassere salg av 73 millioner Samsung smarttelefoner. Det er en dramatisk nedgang for koreanerne i løpet av et år. I fjerde kvartal 2013 solgte Samsung 83,3 millioner telefoner mot Apples 50,2 millioner.

Kampen fortsetter i april

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS