Samfunn

Avviser nivåvalg i skolen

At Høyres landsmøte har vedtatt å ville innføre rett til nivåvalg i basisfagene norsk, matematikk og engelsk i ungdomsskolen får kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) til å se rødt.

Publisert Sist oppdatert

Hensikten med nivåvalgene – som kan ligne de kursplanene som fantes på ungdomstrinnet for en mannsalder siden – er å gi elevene mer tilpasset opplæring enn i dag, i forhold til hvilket nivå de ligger på i fagene.

– Vi må kunne si at norske elever i dag ikke får den tilpassede opplæringen de har krav på, sier Høyres skolepolitiske talsmann, Elisabeth Aspaker, til Dagsavisen.

Nivåvalget skal kunne gjøre det slik at de flinkeste skal kunne få større utfordringer og de svakeste skal få oppgaver de mestrer for å heve seg faglig.

– Dette systemet ble avskaffet med veldig gode grunner. Elevene valgte ikke ut fra evner og forutsetninger, men ut fra foreldrenes ambisjoner. Elever, med for eldre som ikke insisterte på at de skulle ha høyeste kursplan, lærte for lite, sier Halvorsen, og legger til at det reduserer Norge som kunnskapsnasjon.

Powered by Labrador CMS