Nyheter

Dersom du jobber fra hjemmekontor, kan du bli hengende etter både med tanke på lønn og karriere, viser ny forskning om konkurranse på arbeidsplassen.

Både karriere og lønn kan rammes hvis du jobber hjemmefra

Ny forskning om konkurranse på arbeidsplassen: Jobber du hjemmekontor, kan du bli hengende etter med tanke på lønn og karriere.

Publisert Sist oppdatert

Når arbeidsgiver vurderer om ansatte skal få høyere lønn eller stillingsopprykk, blir de også rangert ut fra faktorer som fysisk tilstedeværelse på arbeidsplassen og omfanget av permisjoner – selv om dette ikke er en del av arbeidskontrakten.

– Vi mener å kunne bevise at slike fenomener skyldes «implisitt konkurranse» på arbeidsplassen, sier Julian Johnsen til Aftenposten.

Han er førsteamanuensis ved Institutt for økonomi, Universitetet i Bergen og har studert lønnsutviklingen til norske menn sammen med professor Hyejin Ku fra University College London og professor Kjell G. Salvanes fra Norges Handelshøyskole.

Deres artikkel er den første til å hevde, og ifølge forskerne bevise, at ulikhet i lønn henger sammen med hvor mye de ansatte er fysisk til stede på arbeidsplassen.

– Du går du glipp av noe når du ikke møter på arbeidsplassen. Vi mener arbeidsgiverne foretar en rangering, sier Johnsen.

Forskerne har ikke grunnlag for å si om det skjer bevisst eller ubevisst.

Powered by Labrador CMS