Bent Høie

Helse- og omsorgsminister Bent Høie må ta sin del av ansvaret for den voldsomme smitteøkningen blant unge etter ferien, mener Aslak Bonde.

Bent Høies ansvar

Høyres valgkamp kan ha bidratt til den uventet kraftige smitteøkningen, men det spiller neppe en stor rolle for valgresultatet. Velgerne følger ikke med på koronakrisens mange vendinger, skriver Aslak Bonde.

Publisert Sist oppdatert

Aslak Bonde analyserer norsk politikk for Dagens Perspektiv.

ANALYSE | Bent Høie og Erna Solberg sa formelt sett det riktige da de i starten av denne måneden snakket om den fullstendige gjenåpningen av landet. Da sa at det var nødvendig å vurdere smittespredningen uke for uke, og at det fortsatt var data og ikke datoer som bestemte når vi skulle komme over til trinn fire i gjenåpningen.

Samtidig spredte de en optimisme som nå i ettertid ser pussig ut, og de satte faktisk en slags dato: Tre uker etter at alle over 18 år har fått tilbud om første vaksinedose. Det ville være akkurat rundt valgdagen. Helseminister Høie snakket også om at det kunne bli dansing og one night stands i slutten av september.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS