Europa

Den konservative og EU-kritiske partigruppen ECR vil kaste ut Beatrix von Storch og AfD fra gruppen.

Ber tyske høyrepopulister forlate EU-gruppe

Den konservative og EU-kritiske partigruppen ECR (European Conservative Reformists) ber det tyske høyrepopulistiske partiet AfD om å forlate gruppen.

Publisert Sist oppdatert

En av partiets to EU-parlamentarikere, Beatrix von Storch, har tidligere blant annet sagt at kvinnelige flyktninger som tar seg ulovlig inn i Tyskland bør skytes, skriver europaportalen.se.

«ECR-byrået møttes tirsdag kveld, og oppfordret AfD om å forlate ECR-gruppen innen 31. mars. Uansett kommer det til å legges frem en bekreftelse på at de utesluttes ved neste møte 12. april», heter det i en uttalelse fra ECR-gruppen, som domineres av britiske Tories og polske Lov og Rettferdighet. Gruppen er den tredje største i parlamentet.

I et krasst Facebook-innlegg anklager von Storch de tyske og britiske ledermøtene i gruppen for å være Angela Merkels og David Camerons håndtlangere.

AfD ble dannet i 2013, og partiets uttalte hensikt var å oppløse eurosamarbeidet. Ved det tyske parlamentsvalget samme år havnet partiet rett under sperregrensen på fem prosent. I EU-valget i 2014 fikk partiet syv plasser.

Powered by Labrador CMS