Næringsliv

Bjørn Kjos, Norwegian-gründer

- Det handler om å tørre.

Publisert Sist oppdatert

Bjørn Kjos kunne ikke tenke seg å gjøre noe annet enn å fly.

- Jeg er så fornøyd med å være i flybransjen så jeg ville valgt det samme om igjen, sier Norwegian-gründer og -sjef Bjørn Kjos. I 1993 fikk han den elleville ideen om å utfordre SAS på hjemme bane og starte et lavprisflyselskap i Norge. Mange trodde han ikke var riktig vel bevart.

Den tidligere jagerflygeren Bjørn Kjos mener at nedgangstider slett ikke er et dårlig tidspunkt å starte med noe man virkelig tror på,. Selv er han kjent for å gå mot strømmen.

Da flytrafikken nærmest gikk på trynet etter terrorangrepene 11. september, gikk Kjos motstrøms og tjente penger der alle andre tapte.

I 2002 la selskapet om sin strategi og ble et rendyrket lavprisselskap. I mellomtiden hadde Olav Nils Sunds lavprisselskap Color Air kastet inn håndkle, etter bare ett år på vingene.

Råd

  • Det å være gründer handler om å tørre, stå på og være steinhard i forhold til det du tror på. Husk på at det ikke er noen bratt kurve oppover. Det kommer også bølgedaler.
  • Det åpner seg alltid muligheter, ikke minst i krevende økonomiske tider som de vi har nå. Det gjelder å se mulighetene, ikke hindringene, sier Kjos.
Powered by Labrador CMS