Samfunn

Erna Solberg og Paul Joakim Sandøy, lederne i henholdsvis Høyre og Unge Høyre, jubler under skolevalgvaken i går kveld.

Blått skolevalg, boligpolitikk og PR-krangel

Høyre har vunnet skolevalgene, boligpolitikk er heftig debattert og Eva Joly er på kollisjonskurs med politikerne når det gjelder PR-overganger. Dette, og mer, har skjedd det siste politiske døgnet.

Publisert Sist oppdatert

Høyre tar skolevalgseieren

For første gang er Høyre det største partiet i et skolevalg. De stakk av med 28,3 prosent av stemmene i årets skolevalgrunde.

Joly refser PR-politikere

Korrupsjonsjeger Eva Joly mener politikeres overgang til PR-bransjen er unaturlig. Politikerne som allerede har meldt overgang er ikke umiddelbart enige.

Frps alkopolitikk møter folkelig motstand

Seks av ti avviser at vin bør selges i nærbutikk, slik blant annet Frp og Venstre vil. Frp mener derimot motstanden bygger på en falsk problemstilling.

Boligbransjen kaster seg inn i valgkampen

Boligbyggerne Obos og Selvaag kaster seg begge med liv og lyst inn i valgkampen. De anbefaler velgerne å stemme blått 9.september.

Partilovnemnda krever grønt svar

Partilovnemnda, som overvåker hvorvidt partiene overholder reglene om valgkampstøtte, krever svar fra Miljøpartiet De Grønne. Partiet har nemlig bedt støttespillere om å betale inn valgkampstøtten som lån til De Grønne.

Frp forsvarer privat eldreomsorg

En undersøkelse utført av Unio viser at 60 prosent er positive til å slippe til kommersielle krefter i omsorgssektoren. Frps Ketil Solvik-Olsen mener det er positivt, og tror at folk har lært av eksempelet med private barnehager.

Frykter asylmotstand

Frp-leder Siv Jensen tror de andre borgerlige partiene vil være svært skeptiske til tankene om lukkede asylmottak. De vil bruke oppslutningen partiet får ved valget for mest mulig gjennomslag for ideen.

Sjeføkonom reagerer på borgerlig boligutspill

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Swedbank First Securities, Harald Magnus Andreassen, mener det vil være dumt av de borgerlige å myke opp egenkapitalkravet. Han tror de borgerlige vil angre på forslaget.

Spetalen langer ut mot Stoltenberg

Investor Øystein Stray Spetalen langer ut mot statsminister Jens Stoltenberg. Blant annet mener han dagens skattesystem straffer den arbeidende middelklassen.

WebRep
currentVote
noRating
noWeight
Powered by Labrador CMS