Nyskaping

Blokkerer Googles overvåkning

Datainnhøstingen er problematisk, både for personvernet og samfunnssikkerheten, mener Vivaldi-sjef Jon von Tetzchner.

Publisert Sist oppdatert

I sin nye Vivaldi-nettleser innfører Jon von Tetzchner nå verktøy som skal hindre Google, Facebook og Amazon i å overvåke deg på nettet, skriver Finansavisen.

De neste ukene kommer det en rekke nyheter fra Vivaldi, i form av nye funksjoner og tilleggsverktøy. De skal gi brukerne enda større kontroll med informasjonen de legger igjen på nettet og hvem som kan spore dem

En betautgave av Vivaldis nye antisporingsverktøy vil ha offisiell lansering i løpet av noen uker.

– Den storstilte datainnhøstingen som foregår, er allerede et stort demokratisk problem, og burde vært strengt regulert, sier von Tetzchner til avisen.

Han mener at vi aldri ville ha akseptert at Posten leste brevene våre og solgte informasjonen om hva vi var opptatt av, eller at banken videresolgte din konto- og kjøpshistorikk.

For å blokkere sporingsverktøyene bruker nettleseren en database over kjente ip-adresser som brukes av trackere. Dermed hindrer de all kommunikasjon mot disse adressene. Arbeidet med antisporingsverktøyet har foregått i samarbeid med søkemotoren Duckduckgo, et alternativ til Google, som også eier og bruker den samme databasen.

Powered by Labrador CMS