Samfunn

– Vi driver nybrottsarbeid her, så de får gi oss litt tid, sier Sture Pedersen.

Bø-ordfører tror ikke rødgrønn regjering truer kommunens skatteprosjekt

Ordfører Sture Pedersen (H) i Bø kommune tror ikke den nye regjeringen kommer til å umiddelbart stikke kjepper i hjulene for skatteprosjektet.

Publisert Sist oppdatert

Aps Hadia Tajik har varslet full stans i den økonomiske nødhjelpen til Bø i Vesterålen dersom partiet får makten etter valget. SVs Kari Elisabeth Kaski har varslet at SV vil kutte overføringene umiddelbart dersom de får muligheten.

Bø i Nordland har redusert den kommunale formuesskatten fra 0,7 til 0,2 prosent. Det har ført til at flere rike investorer, blant annet Bjørn Dæhlie og Rikard Storvestre, har meldt flytting dit.

Kommunesektorens organisasjon KS har anslått at skattegrepet ville koste Bø 10 millioner kroner. Dette ble dekket inn gjennom forhåndstilsagn fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Tilsagnet er gitt for 2021 og 2022, og ordfører Pedersen tror dette vil bestå.

– Jeg forholder meg til at vi har fått tilsagn for to år fra Kommunaldepartementet. Jeg frykter ikke at de tar tilbake det. Vi driver nybrottsarbeid her, så de får gi oss litt tid, sier Pedersen til Dagens Næringsliv.

KS tror heller ikke Bø-ordføreren trenger å frykte at en ny regjering vil velte hele inntektsutjevningsrunnlaget for kommunen med det første.

Powered by Labrador CMS