internasjonalt eu

Boikotter oljesandselskap

Butikkjeder som selger på at varene deres er økologiske eller at de er opptatt av å ha et svakt "karbonfotspor", har begynt å boikotte oljesandselskaper. Statoil kan bli den neste.

Publisert Sist oppdatert

Store, børsnoterte butikkjeder i USA som Whole Foods Market - som selger økologisk mat - og Bed Bath & Beyond - som selger husinnredning og poengterer arbeidet med å redusere sitt "carbon footprint" - skal kutte ut leverandører av drivstoff som er utvunnet av oljesand i Canada, skriver Aftenposten.

Bak boikotten står miljøaktivister fra organisasjonen Forest Ethics, som ble opprettet i fjor for å få amerikanske selskaper bort fra å handle varer som er fremstilt av oljesand. De arbeider i øyeblikket med et med et tredvetalls selskaper for å få dem til å boikotte oljesandselskap.

- Vi forsøker å være ledere og i front når det gjelder dette spørsmålet, sier direktør Michel Besancon i Whole Foods Marked, skriver Aftenposten.

For tre år siden kjøpte Statoil seg inn i et oljesandprosjekt i Alberta i Canada. Oljesand er den største, kjente forekomsten av olje i verden, etter reservene i Saudi-Arabia.

- Det kommer til å være en konstant spenning mellom miljøspørsmål og sikre forsyninger, sier forman i konsulentselskapet PFC Energy, Robin West, skriver Aftenposten.

Powered by Labrador CMS