Samfunn

Frp vil legalisere proffboksing.

Boksedebatt, jobbjakt og LO-krav

LO stiller krav til en ny borgerlig regjering, Frp vil ha kamp om forbudet mot proffboksing og flere statsråder må på jobbjakt. Dette, og enda mer, har skjedd det siste politiske døgnet.

Publisert Sist oppdatert

Vil ha avklaringer fra en borgerlig regjering

Til tross for valgkamp for de rødgrønne må LO nå belage seg på fire år med en regjering fra høyresiden. Da krever hun en avklaring både av handlingsregelen og av det statlige AFP-bidraget.

Venstre krever Lofoten-vern

Varig vern av Lofoten og Vesterålen har vært en viktig sak for sentrumspartiene. Nå krever Venstre-leder Trine Skei Grande rask avklaring av saken i regjeringsforhandlinger.

Frp kaster hansken mot bokseforbud

Proffboksing har lenge vært forbudt i Norge. Nå varsler Frp at de vil forhandle om forbudet i de kommende regjeringsforhandlingene.

Ruster til statsrådskamp

Kampen om de borgerlige statsrådsjobbene er nå tydelig i gang. For Høyre-ledelsen står Helsedepartementet øverst på ønskelisten.

SV-veteran vil si farvel til Ap og SV

Stein Ørnhøi mener tiden er kommet for å gjenreise venstreopposisjonen i SV. Da må partiet si farvel til sine rødgrønne partnere, mener han.

- Dette var ekte fryd

Retorikkekspert Kjell Terje Ringdal mener Frp-leder Siv Jensens seierstale mandag utstrålte ekte fryd. Han kaller talen et eksempel på "underdogen som reiser seg".

Arbeidsgivere vil ha Isaksen

Lederne for interesseorganisasjonen Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, og leder for arbeidsgiverorganisasjonen Spekter, Anne-Kari Bratten, ønsker seg begge Torbjørn Røe Isaksen som ny arbeidsminister. De mener han er den norske politikeren som best har satt seg inn i problemstillingene.

Statsråder må på jobbjakt

Det er flere statsråder som nå må på jobbjakt etter det rødgrønne valgnederlaget. En av dem er utenriksminister Espen Barth Eide.

Stortingssammensetningen er klar

Det meste tyder på at sammensetningen av det nye Stortinget nå er klart. Det gir blant annet en syv representanter stor stortingsgruppe for SV.

Rognlien mener OL-ja gir et klart signal

Det ble et klart flertall for OL i folkeavstemningen i Oslo. Idrettspresident Børre Rognlien mener dette gir et klart signal til norske politikere.

Powered by Labrador CMS