Samfunn

Det bygges mye i Oslo, blant annet nytt nasjonalmuseeum.

Boligbyggingen: En politisk floke

Publisert Sist oppdatert

Boligprisene fortsetter å stige i kraftig tempo. I løpet av de siste ti årene er det kun i 2009 hvor vi har hatt en sterkere prisvekst på landsbasis i juni og første halvår, ifølge Eiendom Norges administrerende direktør, Christian Vammervold Dreyer.

Mange steder, inkludert i hovedstaden, er etterspørselen høyere enn tilbudet - og da stiger som kjent prisen. I følge en rapport utført av Prognosesenteret må det etter SSBs siste befolkningsvekstprognose bygges over 6000 nye boliger i Oslo hvert år for å holde takt med etterspørselen. I 2015 ble det bygget om lag 30.000 nye boliger i landet, men i Oslo ble det bare startet bygging av om lag 4000 nye boliger.

En gjennomgang av tall fra SSB som viser bebodde boliger i Oslo i 2016 etter når boliget ble ferdigstilt, viser at den gjennomnsnittlige byggetakten historisk har ligget på mellom 3000 og 3700 nye boliger hvert år i etterkrigsperioden og helt frem til 2010.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS