pris og rente

Boliglånsbørsen: Budsjettspause

I forkant av statsbudsjettet har det vært få store rentebevegelser.

Publisert Sist oppdatert

Når det nå ser ut som det har blitt en avtale, venter nok en del på hvordan budsjettsamarbeidet mellom Bondevik II og Siv Jensen & Co vil påvirke renten. Bondevik og Foss gikk tidlig ut og fortalte verden at dette fortsatt var et svært stramt budsjett, selv om «bruke-oljepenger-partiet» FrP fikk igjennom flere av sine saker. Budsjettet ville faktisk være så stramt, fikk vi opplyst, at det rett og slett kan føre til en rentenedgang. Hvorvidt det er riktig vil tiden vise. Snart er det igjen tid for rentemøte i sentralbanken, og da får vi vel den første pekepinnen på hvordan Gjedrem ser på det nye budsjettet.

Som nevnt ingen store renteendringer siden sist. Det vi derimot ser er at fastrenten fortsetter å falle. Ikke mye, men dog. Det kan tyde på at bankene forventer at det snart vil komme en rentenedgang.

For lån med bindingstid mellom to og fire år (der er det tre år som er vanligst) faller renten med nesten 0,1 prosentpoeng. Det samme gjelder for lån med fastrente over sju år. Mellom fire og sju år er det mindre endringer.

Powered by Labrador CMS