pris og rente

Boliglånsbørsen: Fortsatt stabilt

Publisert Sist oppdatert

Enkelte eksperter mente at den allmektige Gjedrem ville komme til å senke renten etter rentemøtet den 30. oktober. Men slik ble det ikke. Renten ble liggende stabilt, selv om flere mener at de kan se tegn til at det mye omtalte presset i den norske økonomien avtar. Nå går spekulasjonen ut på om vi i det hele tatt vil få se en rentenedgang før rakettene går i været nyttårsaften.

Samtidig skjer det store ting ute i verden. En annen allmektig person har igjen blitt førstesideoppslag. Alan Greenspan, den amerikanske sentralbanksjefen, ga de amerikanske forbrukere en flott julegave. Mens alle forventet at det kom et kutt på 0,25 prosentpoeng, overrumplet han ekspertene med et kutt på hele 0,5 prosentpoeng. Samtidig uttrykte han bekymring for utviklingen til den amerikanske økonomien.

Men bildet er ikke entydig. Den europeiske sentralbanksjefen Wim Duisenberg, mener tydeligvis at det ikke nødvendig med rentekutt. Han holdt tidligere i måneden renten stabil, og gikk dermed mot hylekoret av sentrale analytikere.
På det lokale plan er det små endringer. Vi ser at både flytende og faste renter faller noe. Men endringene er så små at vi kaller renten stabil.

Powered by Labrador CMS