Samfunn

Barnehagekjeden Hoppensprett AS bruker den amerikanske boken «De 7 gode vanene» på barna, melder Aftenposten. (Illustrasjonsfoto)

Borgerlig krangel, kjønnskvotering og gratis barnehage

Sentrum avlyser Frps politikk, Ap ønsker opptrapping av kjønnskvoteringen og Venstre vil gi gratis barnehage til de fattigste barna. Dette er noe av det som har skjedd det siste politiske døgnet.

Publisert Sist oppdatert

Sentrum avlyser Frp-innstramminger

Flere ganger har sentrumspartiene sagt at avstanden mellom Frp og det politiske sentrum. Nå avlyser sentrumspartiene Frps lovede asylinnstramminger.

Reagerer på innvandringspåstander

Siv Jensen uttalte at det er store likheter mellom Aps og Frps innvandringspolitikk. Den påstanden er skammelig, mener Aps Jan Bøhler.

Ap vil ha kvotering til toppjobbene

Arbeiderpartiet ønsker å kvotere inn mange nok kvinner til toppjobbene i statseide selskaper til at 40 prosent av toppjobbene besettes av kvinner. Også de samme selskapenes styrer skal ha 40 prosent kvinneandel.

Delte ut penger til potensielle velgere

For å sette lyset på Frps bompengepolitikk delte partiets lokalavdeling i Samnanger ut 50 kroner til forbipasserende bilister. Lensmannen lover å se på saken om den anmeldes.

Venstre vil gi gratis barnehage

Venstre lanserte i går ambisjonen om å redusere antallet fattige barn med 25 000 i løpet av fire år. Blant annet vil de gi gratis barnehage til fattige barn.

Kulturlivet er uenige om grønn politikk

Flertallet i det norske kulturlivet velger å støtte Miljøpartiet De Grønne ved årets valg. Imidlertid mener Kulturkampen-initiativtaker Arnfinn Bjerkestrand at partiets opphavsrettpolitikk er altfor uklar.

Høyre vil sende lærere på sommerskole

Høyre avslørte i går hvordan de skal få tid til å etterutdanne lærere. Målet er å forhandle med lærerorganisasjonene om å veksle inn sommeravspasering.

Skolevalgene er i gang

Denne uken er skolevalgene i gang på norske videregående skoler. Tradisjonelt er skolevalgene en god indikasjon på hvilken vei valgvinden blåser også ved det virkelige valget.

Høyre igjen største parti

Arbeiderpartiets tidligere framgang er nå midlertidig stoppet. Høyre er igjen største parti på VGs mandagsmåling.

Powered by Labrador CMS