Samfunn

Ulltveit-Moe har en betydelig egeninteresse av at den norske regjeringen satser kraftig på fornybar energi, mener olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Borten Moe mener Ulltveit-Moe er egoistisk

Olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) anklager Jens Ulltveit-Moe for å tenke på egen lommebok når han vil ha radikale klimatiltak.

Publisert Sist oppdatert

Investor og industribygger Jens Ulltveit-Moe foreslo i gårsdagens Dagens Næringsliv kraftig satsning på fornybar energi, og til dels radikale grep for å redde klimaet. Det får olje- og energiminister Ola Borten Moe til å reagere. Han påstår at Ulltveit-Moe, som har investert store penger i fornybar energi gjennom blant annet investeringer i solenergiselskapet REC, med dette utspillet kun jobber for sin egen pengebinge.

– Det er vel samme industrimagnat som har satt mesteparten av pengene sine i fornybare energiprosjekt som vil ha en betydelig egeninteresse i at den norske regjering gjør den type disposisjoner, sier han til Dagens Næringsliv.

Borten-Moe avviser på samme tid at det er mulig å se for seg en framtid uten at også fossile energikilder utnyttes effektivt.

– Fremtiden er fornybar, det er korrekt, men den er ikke bare fornybar. Det er lett å få inntrykk i det offentlige ordskiftet at jo fortere vi stenger ned på norsk sokkel, jo bedre er det for å redusere de globale klimautslippene. Det er en påstand tatt ut av løse luften, og har ingen ting å gjøre i en faktabasert debatt, sier han.

Sterkt uenig i framstillingen

Investor Jens Ulltveit-Moe er sterkt uenige i framstillingen av at han kun er ute etter å mele sin egen kake, og ser påstandene som «et slag under beltestedet».

– I min kronikk var jeg svært nøye med å ikke blande inn energikilder som jeg selv har interesser i, men skrev kun om vind og vann, sier Ulltveit-Moe til avisen.

Han er også uenig i at det mest korrekte er å sette i gang utvinning av olje i Barentshavet.

– Min innvending mot Barentshavet handler ikke om miljø, men kostnader. Jeg mener man bør gjøre ferdig de utbyggingene som er planlagt og få mest mulig ut på kort tid, sier han.

Powered by Labrador CMS