Annonse
Næringsliv
Brød styrer butikkvalget
Over halvparten av oss mener brødkvalitet er så viktig at det avgjør hvilken matbutikk vi går i. Det viser en kundeundersøkelse fra Coop. 60 prosent velger butikk etter brødkvalitet.
Annonse
Det er ikke tilfeldig at nordmenn legger mye vekt på brødkvaliteten. Når forbruket er høyt, blir også kvaliteten viktig. Brød inngår i langt flere måltider i Norge enn i de fleste andre land - til frokosten, i matpakka og til kveldsmaten, sier den fransk-norske eieren av bakervarebedriften United Bakeries, Remi Goulignac, til oppdragsbyrået Newswire.I løpet av en tiårsperiode har utvalget i brødhyllene blitt mye større.- Før spiste nordmenn flest kneipp til kr 3,90. Brød var billig, og kvaliteten deretter. Nå har vi mer penger og betaler gjerne 30 kroner for å få et brød som smaker godt. Jeg tør påstå at det fremdeles ikke er så mye hvis du tenker på hvor mange hundrelapper vi bruker på de andre matvarene i handleposen, sier Goulignac. FRISTER MED LUKTBrød regnes som en stadig viktigere del av vareutvalget i de store butikkene. Supermarkedet Smart Club, som selger alt fra parkett til joggesko, har satset på eget bakeri.- Folk etterspør godt brød. Derfor var vi bevisst på at vi ville ha et eget bakeri, sier markedsdirektør Per-Olav Andersen i Smart Club. I motsetning til andre varer kan brødene reklamere med sin egen lukt.- Sanseinntrykk er en viktig del av handlerunden. Duften av nystekt brød er med på å gjøre turen triveligere, sier Andersen.
Nylige artikler
Fredsprisvinneren vant folkets hjerter – tross alt
Ny vurdering av pendlerfradrag kan gi penger tilbake
Dette er Høyre-trioens distriktsalibi: Odelsgutt fra bøgda
Slik skal Norge gjøre seg mer attraktivt
Chile kan få sin mest høyreorienterte president siden Pinochet
Mest leste artikler
Økende arbeidsledighet blant unge: Er arbeidslivet tilpasset Gen Z?
Slakter eget slagord
Historisk vedtak: FN-konvensjon for funksjonshemmede innlemmes i norsk lov
Frank Gran om omkamper i kunnskapsorganisasjoner: Forståelse og ledelse
Ole Gustav Gjekstad: Ny landslagssjef med fokus på individuell teknikk