ukens utgave

Bygger bedrift med isbading

I Ukeavisen Ledelse denne uken kan du blant annet lese om Cecilie Vanem, sjef i det nystartede mobilselskapet Dipper, som tok et iskaldt morgenbad for merkevarens skyld.

Publisert Sist oppdatert

Papirutgaven av Ukeavisen Ledelse inneholder mye godt stoff som ikke blir lagt ut her på nettsidene.

Klikk her for å bestille tre-måneders prøveabonnement for kr 299!

Denne uken kan du blant annet lese følgende saker:

Ledelse

Bygger bedrift med isbading

Noen er villige til å gå lenger enn andre for å leve ut en merkevare. Dipper-sjef Cecile Vanem og en gjeng ansatte isbadet i Oslofjorden.

Lederspeilet:

– Arbeidet må ha mening

Bunnlinjen blir aldri viktigst for den unge, men svært så meritterte lederen Bjarte Reve.

Møtebørs for bedre sikkerhet

Stanley Security har arrangert en egen møtebørs der deltagerne går sammen for å lære av hverandre og av fagfolk. Målet er økt sikkerhet ved å revolusjonere kommunikasjonen mellom brukerne av aktørene i sikkerhetsbransjen.

Lederverktøy:

Omstilling kan øke arbeidsgleden

I løpet av de to siste årene har det globale IT-selskapet SAS Institute fått 44 nye medarbeidere i Norge. I samme periode har selskapet gjennomført store strukturelle endringer. På tross av den krevende omstruktureringen, har selskapet klart å øke jobbtilfredsheten.

Markedsføring på internett:

Unik markedsføring med Facebook Ad

Art Meets Commerce omsatte for 40 000 dollar på kun 5 700 annonseklikk. Prisen var en annonsesum på kun 4 400 dollar. Rune J. Larsen i Responspartner viser deg hvordan du selv kan bruke Facebook Ad.

Spør om arbeidsrett:

Advokatene i Storeng, Beck & Due Lund svarer på innsendte spørsmål:

  • Sykepenger etter oppsigelse: Fortsetter man på samme sykepengegrunnlag etter oppsigelse?
  • Usikker fremtid: Sykemeldt og oppsagt – hva nå?
  • Helsepersonells taushetsplikt i arbeidsrettssaker: Vil en arbeidsrettssak oppheve psykologens taushetsplikt?

Agenda

Turbulent og farlig bransje

Prispress, dårlige arbeidsvilkår, et tilsyn som ikke fungerer, piloter som tar unødige sjanser, underskuddsselskaper som kutter kostnader. Slik beskrives den innenlandske helikopterbransjen i en ny rapport.

Investeringsboom på Nordkalotten

Mens dommedagsklokkene ringer for Sør-Europa, global oppvarming, økt havnivå, knapphet på ferskvann og tørke i verdens kornkammer, er fremtiden rosenrød for Nordkalotten. Frem mot 2020 skal det investeres 900 milliarder kroner, og tiden er inne for et nytt næringsmønster i nord.

Strategispillet om Kypros

Europas politiske og økonomiske ledere har denne uken spilt strategispillet om Kypros. Kampen om å redde landets konkurstruede banker går langt utover striden om skatteparadisets fremtid.

Synspunkt

Ukeforum:

Kan vi bli verdens smarteste nasjon?

Dette spørsmålet stiller IKT-Norge til toppolitikerne den 23. april, på vår konferanse NEO 2013, skriver Per Morten Hoff.

Powered by Labrador CMS