Samfunn

Fremskrittspartiets Jon Georg Dale.

Dale: Høyre rir to hester i klimapolitikken

Frps Jon Georg Dale er skeptisk til det han mener er en venstrevridning i Høyres klimapolitikk. Høyres nye nestleder vil gjøre partiet grønnere.

Publisert Sist oppdatert

Frps Jon Georg Dale er skeptisk til det han mener er en venstrevridning i Høyres klimapolitikk. Høyres nye nestleder vil gjøre partiet grønnere.

– Det er vel og bra at Tina Bru i likhet med Frp ønsker konsekvensutredning av LoVeSe, men på kort tid har vi dessverre en kraftig venstredreining internt i Høyres klimapolitikk, sier Dale til NTB.

Han er Frps energi- og miljøpolitiske talsperson.

Utspillet kommer etter at Høyres nye nestleder, olje- og energiminister Tina Bru, sa at hun vil dra partiet i en grønn retning. Hun ønsker samtidig oljeboring i Lofoten og Frp velkommen tilbake i regjering, skrev Klassekampen tirsdag.

– På den ene siden står tungvektere i Oslo Høyre og foreslår klimapolitikk som kunne ha vært tatt rett ut av partiprogrammet til MDG, mens det på den andre siden står politikere sentralt i partiet som foreslår en diametralt annerledes politikk. Jeg opplever at Høyre forsøker å ri to hester i klimapolitikken, sier Dale.

LoVeSe

Dale peker på at Oslo Høyre blant annet har forslått å verne både Barentshavet nord og Lofoten, Vesterålen og Senja og trekke iskanten sørover.

– Klimautfordringene er et globalt problem som nettopp må løses globalt, og ikke til å innføre svindyre og meningsløse symboltiltak i Norge med svært begrenset effekt på globale utslipp, sier han.

– Ingen rot i virkeligheten

Høyres stortingsrepresentant Stefan Heggelund avviser kritikken.

– Det har ingen rot i virkeligheten, sier Heggelund.

– Høyres klimapolitikk handler om å kutte utslippene, ikke utviklingen. Verdiskapning, økonomisk vekst, arbeidsplasser og å bruke markedet er sentralt i vår klimapolitikk, helt motsatt av hvordan venstresiden tenker, sier han.

Powered by Labrador CMS