DP helg

Birgitte Larsen som kvinnen i «Etter stillheten» på Nationaltheatret.

De døde svarer ikke

Når foreldrene våre dør, tenker vi fortsatt på dem. Men hvis noe er uavklart, får vi ingen forklaring, avklaring eller konfliktløsning. For vi kan ikke snakke med de døde.

Publisert Sist oppdatert

«Etter stillheten» av Lars Norén handler ifølge teatrets forhåndsomtale om hva som skjer hvis man kunne møte de avdøde foreldrene sine igjen i det hinsidige. Men egentlig handler det mest om hvordan vi snakker med oss selv i vårt eget hode og hvordan stemmene fra fortiden kan gnage i bevisstheten mange tiår senere, mener min teatergjest, psykolog Eirik Hørthe.

Hørthe er utdannet psykolog ved Universitetet i Bergen. Han har tidligere studert kunst og design ved Høgskolen i Oslo og litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo.

På Nationaltheatrets hovedscene møter vi en middelaldrende mann, hans gamle foreldre, en yngre kvinne og en gutt på 10-11 år. De to siste representerer mannen som liten gutt og moren da hun var yngre, forstår vi etter hvert.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS