Næringsliv

Bedrifter støter fra seg vanlige mennesker i stillingsannonsene.

De håpløse stillingsannonsene

Bedrifter søker etter ansatte på en måte som skremmer fanden på flatmark.

Publisert Sist oppdatert

Sulten bartender søkes. Kravene i stillingsannonser kan skremme de mest kvalifiserte. Man skulle tro arbeidsgiverne er på jakt etter Supermann, sier direktør Guri Larsen i Adecco Select.

Addeco rekrutterer medarbeidere til faste stillinger og har ute rundt 2000 stillingsannonser i året.

Er du handlekraftig, innovativ, en god lytter, strukturert i en hektisk hverdag, glad i relasjonsbygging, jobber bra i team og blir motivert av å skape resultater og kan utvikle dine egne ferdigheter.

Ikke det?

Kanskje du heller trives med kompleksitet og er fokusert på kontinuerlig forbedring og utvikling? Og er ansvarsfull, uformell, operativ, selvstendig lagspiller? Med godt humør - selvfølgelig!

Disse formuleringene er hentet fra to stillingsannonser. Den første beskriver forventningene til en salgs- og servicemedarbeider, den andre til en controller.

Supermann

- Man skulle tro arbeidsgiverne er på jakt etter Supermann. Kravene til personlige egenskaper i enkelte stillingsannonser er overveldende og kan ta pusten fra en arbeidssøker, sier direktør Guri Larsen i Adecco Select, som rekrutterer medarbeidere til faste stillinger og har ute rundt 2000 stillingsannonser i året.

Hun tror mange som er på jobbjakt lar være å svare på slike annonser.

- De som er beskjedne og pliktoppfyllende, søker ikke jobber der de bare oppfyller halvparten av kravene. Andre, med mindre grad av selvjustis, søker det de har lyst på, uansett hvilke egenskaper som kreves.

De som skriver slike annonser gjør en dårlig jobb, mener Guri Larsen.

- Arbeidsgiveren har ikke tatt seg bryet med å tenke gjennom hvilke egenskaper som passer til den ledige jobben. Det ser heller ut som om de har klippet og limt fine ord og uttrykk fra andre annonser.

- Resultatet blir fort at de går glipp av søkere som hadde passet glimrende og i stedet ansetter feil folk.

Her kan lese hvilke krav det er mest moderne å stille til jobbsøkere for tiden.

Powered by Labrador CMS