etikk og samfunnsansvar

De siktede ut av Yara-ledelsen

De to konserndirektørene i Yara International som er siktet av Økokrim, trer ut av konsernledelsen inntil videre og skal heller ikke jobbe med sine tidligere ansvarsområder.

Publisert Sist oppdatert

De to ble pågrepet fredag morgen i forbindelse med korrupsjonsetterforskningen som har pågått siden i fjor. Begge ble løslatt i løpet av helgen, men er fortsatt siktet i saken. De nekter straffskyld.

Tor Holba, direktør for oppstrømssegmentet, og finans- og strategidirektør Hallgeir Storvik vil fortsatt arbeide for selskapet, men uten sine ansvarsområder. De to fratrer etter eget ønske stillingene sine i konsernledelsen med umiddelbar virkning inntil situasjonen med Økokrims siktelser er avklart, opplyser Yara International i en børsmelding.

Torgeir Kvidal er utnevnt til fungerende finansdirektør og Jan Duerloo til fungerende direktør for oppstrømsegmentet.

Etterforskningen av saken, som blant annet gjelder forhold i Libya og India, ble åpnet for rundt ett år siden, da selskapet selv varslet Økokrim om mulige ulovlige forhold. Den omfatter også et tidligere Yara-eid selskap i Sveits. Parallelt med politiets etterforskning pågår også Yaras egen gransking av saken. (©NTB)

Powered by Labrador CMS