Uken som gikk

Skiturister i Hemsedal som nekter å teste seg etter After Ski fordi de «ikke husker» hvilke nærkontakter de har hatt. Der har du en gjeng.

Der har du en gjeng

Nå bites hestene. Nå begynner det virkelig å bli by mot land og mann mot mann over hele landet. Folk som krangler om hvem som har det verst, liksom. Der har du en gjeng.

Publisert Sist oppdatert

KOMMENTAR. Det er ikke til å unngå at Erna Solbergs statssekretær Peder Weidemann Egseth blir et navn på lista over folk som har preget uka som gikk.

Selv skulle han nok ønsket at han kunne beholde jobben som høy, mørk, veldig ung og mystisk spin-doktor for regjeringsmakten. Som selve ypperstepresten i politisk kommunikasjon. Men så gikk det skeis gitt. Weidemann Egseth ble avslørt som en kynisk manipulator av virkeligheten − som jo han og hans like har som jobb å bedrive.

Politiske spindoktorer som bruker perifere ordførere og nasjonalt ukjente partifolk til å teste ut jordsmonnet for politiske angrep og mulig farbare valgkampsaker. Der har du en gjeng.

Når man først kommer i gang med gjenganalyser, blir det vanskelig å stoppe. Men altså, det er ganske mange «gjenger» der ute som skaper irritasjon om dagen.

Det er blitt mange selverklærte spin-doktorer. Ikke alle er ansatt i Høyre heller. Oppskriften er å ta en lenke til en nyhetssak og legge den ut på sosiale medier ut med en eller annen form for «kjellerleilighet-kommentar» til overskriften. Det kan handle om mye.

Og når nye sykkelfelt i Oslo på et blunk kan vokse seg til å framstå som diktatoriske overgrep mot hele landets befolkning etter et par runder i kommentarfeltet, kan vi bare ane konturene av hva den særdeles beskjedne skjevfordelingen av vaksiner vil kunne utvikle seg til. Her må alle med litt ekstra melanin i huden bare stålsette seg. Kommentarfeltet er allerede i gang med å fortelle harmdirrende historier om at Slemdal nå må blø for at «latsabbene på Stover» ikke gidder å holde avstand. Enspora Facebook-venner. Der har du en gjeng.

Og bondehæren av ordførere og politiske redaktører i Distrikts-Norge har nok allerede hvesset pennene sine enda en omdreining nå. I alle fall har Espen Teigen i Nettavisen gjort sitt aller beste for å få dem på gli.

Alle som hater Oslo bare fordi det er hovedstaden. Der har du en ganske svær gjeng.

Enspora Facebook-venner. Der har du en gjeng

Tidligere rektorer og direktører i Utdanningsetaten i Oslo som fortsatt har bilde av Astrid Søgnen på soverommet sitt og som aldri klarer å stoppe å skrive kronikker eller «stå fram» i Dagbladet. Der har du en annen gjeng.

Byråder og statsråder som proklamerer dikt under korona-pressekonferanser. Herregud, for en gjeng.

Journalister som forklarer vaksineutrullingen i landet med lineære framskrivninger. Der har du en gjeng (hilsen FHI).

Skiturister i Hemsedal som nekter å teste seg etter After Ski fordi de «ikke husker» hvilke nærkontakter de har hatt. Oslofolk som ikke vil gå med munnbind fordi det ødelegger hårsveisen. Gjeng på gjeng.

Parlamentariske nestledere i Senterpartiet som mener at vi bare kan hente Johnson & Johnson-vaksiner fra EU uten å vente på godkjenning fordi vi ikke er medlemmer. Der har du en gjeng.

Det finnes også en ganske stor gjeng som mener Johnson-vaksinene for all del ikke bør ende hos Johansen.

De som snakker på Club House om valget i USA lenge etter valget i USA er avgjort fordi de ikke holder ut at USA-ekspertisen deres ikke er like etterspurt lenger. Der har du en stor gjeng.

Og selvsagt ekspresidenter i USA som nekter å tape selv om de har tapt.

Butikkeiere i Oslo som mener at butikkeiere i resten av landet også må holde stengt. For ikke å snakke om de som mener at Vinmonopolet må stenge ned før treningssentrene. Der har du en gjeng.

Forretningsadvokater som klikker på hunder uten bånd, familier som går på rekke og i takt på skøyteski, folk som holder bålfest i skogen og eldre med rullator som henger på kjøpesenteret selv om alt utenom matbutikken er stengt. Der har du en gjeng.

Alle som blir krenket på vegne av grupper man ikke visste eksisterte.

TV-serier som bruker flash-back av scenen fra 10 minutter siden.

Motorsykkelgjenger ...

Redaktører som ikke klarer å bestemme tematikk for ukens kommentar.

Der har du også en gjeng.

Powered by Labrador CMS