Nyskaping

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen har troen på at klok rådgivning kan være akkurat det norske SMB-ledere trenger for å komme i gang med det digitale skiftet.

– Digitalisering er minst like viktig for de små som de store

Nytt Virke-prosjekt skal hjelpe små bedrifter med digitalisering. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tror det kan hjelpe små og mellomstore bedrifter med den teknologiske omstillingen.

Publisert Sist oppdatert

Hovedorganisasjonen Virke lanserer i dag sin nye digitale satsing Styrke. Den skal hjelpe små bedrifter med digitalisering.

– Ledere av små bedrifter er avventende med å ta i bruk ny teknologi. Begrunnelsen går på at de har mye å gjøre, at de mangler kunnskap om hvilke grep de skal ta, og at de opplever at leverandørene ikke forstår den lille bedriftens situasjon, sier administrerende direktør i Virke, Vibeke Madsen i en pressemelding.

– Kan bli akterutseilt

Hun har over lengre tid sett behovet for en digital veiledning til ledere i mindre bedrifter. Styrke skal introdusere og tilby mindre bedrifter riktige digitale verktøy som skal gjøre det enklere å digitalisere egne forretningsprosesser.

– Norske småbedrifter møter stadig tøffere konkurranse. Det er grunn til å være bekymret for at de mange titusener av små bedrifter ikke raskt nok klarer endringen, og at de blir akterutseilt i forhold til andre internasjonale aktører som vil inn i markedet hvor disse bedriftene er, sier Madsen.

– Viktig for de små

– Her går Virke konkret til verks for å hjelpe små og mellomstore bedrifter med å digitalisere, sier Torbjørn Røe Isaksen.

Næringsministeren tror klok rådgivning kan være akkurat det norske ledere trenger for å komme i gang med det digitale skiftet.

– De fleste bedrifter i Norge er små eller mellomstore, og vi er helt avhengige av disse skal vi opprettholde og skape nye arbeidsplasser for fremtiden. Digitalisering er minst like viktig for de små som de store, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Powered by Labrador CMS