børs og aksjetips

STIG MYRSETH, analysesjef, Orion Securities.

Doblingskandidat innen kartbransjen

Resultatbombe i spansk kartbedrift vekker interessen til Stig Myrseth, som anbefaler aksjen i dagens Børsspeil-portefølje.

Publisert Sist oppdatert

Blom er det største selskapet i Europa innen innsamling og prosessering av kartdata. I forrige uke slapp selskapet en resultatbombe. I forbindelse med revisjonen ble det avdekket avvik i regnskapene til den spanske virksomheten.

- Som en konsekvens at dette vil regnskapene for 2008 og 2009 bli endret og en engangskostnad på NOK 40-50m belastet Q4-resultatet. Disse forholdene vil ikke ha noen kontantmessig effekt, sier Stig Myrseth. Han forteller at den spanske virksomheten står for rundt 10 prosent av den samlede omsetningen i Blom.

Selv om usikkerheten har økt betydelig i Blom som følge av de nevnte uregelmessighetene, mener Myrseth at man får godt betalt for å ta denne risikoen på dagens kursnivå.

Blom verdsettes til kun 0,7 ganger bokført egenkapital og en P/E på 15 for i år fallende til 6,7 neste år.

- En så lav prising sammen med generelt gode utsikter for kartbransjen blinker Blom ut som en doblingskandidat på lengre sikt, understreker Myrseth.

Lån

Blom tok i tredje kvartal opp et obligasjonslåm på NOK 300m som forfaller i slutten av 2012. Som en følge av dette har ikke selskapet noen umiddelbare likviditetsutfordringer.

- Hovedrisikoen i Blom er at nye skjelletter faller ut av skapet. En annen risiko er at Nokia nå tilbyr kartdata gratis gjennom sine smarttelefoner. Dette kan skade salget til kunder av Blom som Teleatlas/Tom Tom, legger han til.

Powered by Labrador CMS