Samfunn

Miljøpartiets Oda Sofie Pettersen kan bli tidenes yngste stortingsrepresentant, og synes det er naturlig at flere nå føler eierskap til klimasaken.

En av fire trekker fram klimasaken som den viktigste i valgkampen

Valget i høst er i ferd med å bli et klimavalg, viser en undersøkelse om hvilke saker som er viktigst for velgerne. En av fire peker på klimasaken.

Publisert Sist oppdatert

Sosiale forskjeller er fortsatt den saken flest velgere trekker fram foran valget i høst, med 28 prosent, viser en undersøkelse utført av Norstat for Aftenposten. Klimasaken har vind i seilene, og trekkes fram av 26 prosent på spørsmål om hvilke to saker som er de viktigste i valget.

6,4 prosentpoeng flere peker på klimasaken nå enn i en tilsvarende undersøkelse i mars. Siden da har blant annet FNs klimarapport blitt sluppet.

– Det er godt og oppløftende å se, men det skulle også bare mangle etter den siste FN-rapporten. Der ble det veldig tydelig hvilken krise vi står i og hvor mye det haster å gjøre noe med den, sier Oda Sofie Pettersen (21), førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne i Vest- og Aust-Agder.

Powered by Labrador CMS