LO

Frontfag i forhandlinger. Administrerende direktør i Norsk Industri Stein Lier Hansen (t.h) og leder i Fellesforbundet Jørn Eggum under oppstarten av lønnsoppgjøret i 2020. Snart er det dags igjen.

En fungerende modell

De siste årene har det vært et tiltagende press på frontfagsmodellen. Argumentene kommer gjerne fra enkeltprofesjoner som ønsker høyere lønnsvekst for sin gruppe. Men ødelegges frontfagsmodellen, svekkes også gevinsten for samfunnet som helhet, skriver Julie Lødrup.

Publisert Sist oppdatert

Julie Lødrup er førstesekretær i LO.

SYNSPUNKT. Snart er lønnsoppgjøret i gang, der ulike interesserer barker sammen i legitim interessekamp. Først og fremst handler oppgjøret om fordelingen av verdiskaping mellom arbeid og kapital.

Men det handler også om fordeling mellom ulike grupper av arbeidstakere. Kaken er ikke uendelig stor. Skal noen få mer, må også noen få mindre.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS