EU

Hektisk for statsminister Jonas Gahr Støre onsdag denne uken. Først telefonmøte med Ukrainas president, så møte med pressen i forbindelse med Hadia Tajik-saken.

En ny EU-debatt?

Tysklands radikale politikkendringer den siste uken forandrer også EU. Når krigen også gjør energipolitikk om til sikkerhetspolitikk, er det trolig at debatten om EU-medlemskap dukker opp igjen, skriver Aslak Bonde.

Publisert Sist oppdatert

Aslak Bonde kommenterer og analyserer norsk politikk for Dagens Perspektiv.

ANALYSE. Selv for en statsminister må onsdagen ha vært en ganske uvanlig dag på jobb. Den startet med at Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik etter en såkalt god samtale ble enige om at hun skulle gå av som arbeidsminister, men fortsette som Ap-nestleder.

Deretter var det klart for videosamtale med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj og nye samtaler med kollegene i Sverige og Finland. Så var det pressetreff på statsministerens kontor, og der var det bare «Tajik-saken» som sto på dagsorden. Da Støre fikk et spørsmål om hvorfor han ikke hadde engasjert seg mer aktivt før, var det mulig å ane en underliggende irritasjon i hans påminnelse til journalisten om at han faktisk har hatt en krig å håndtere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Dagens Perspektiv

Se våre tilbud

Dagens Perspektiv
Digitalt

Se våre tilbud

Powered by Labrador CMS