DP helg

– Det er jo i bunn en «coming of age»-fortelling, bare at Julie (tidstypisk nok) blir voksen mye senere enn vi tradisjonelt har lest eller sett denne erkjennelsesreisen fortalt, sier professor Anne Gjelsvik.

– En revitalisering av sjangeren

En forholdsvis enkel fortelling om de store spørsmålene i livet, skutt på analog film, har skrevet norsk filmhistorie – og det lenge før den ble nominert i to Oscar-kategorier.

Publisert Sist oppdatert

– Det er en kombinasjon av flere ting. Kvalitet, timingen, at den både føles tidsriktig og frisk og de gode skuespillerne.

Det sier Anne Gjelsvik, professor ved Institutt for kunst og medievitenskap, NTNU, på spørsmål om hva det er som gjør at «Verdens verste menneske» har så stor suksess som den har.

– Joachim Trier har hatt en ganske høy stjerne internasjonalt en god stund, og hans posisjon i Cannes har vært en veldig viktig døråpner her.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS