Samfunn

Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) trekkes fram av Politico som en av personene som vil ha størst innflytelse på europeisk politikk og europeeres liv i 2019.

Eriksen Søreide blant Europas mest spennende politikere i 2019

Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) topper Politico Europe sin «doers»-liste over folk som vil forandre europeisk politikk det kommende året.

Publisert Sist oppdatert

Politico Europe har pekt ut til sammen 28 politikere fra 28 land som det er verdt å følge med på i året som kommer, innen tre kategorier: De som vil få ting igjennom (doers), de som drømmer (dreamers), og de som kommer til å skape bølger (disruptors).

Helt på topp av lista over politikerne som vil prege Europa i 2019 løfter Politicos europeiske utgave fram Italias innenriksminister Matteo Salvini.

Eriksen Søreide topper «doers»-lista foran blant annet Spanias statsminister Pedro Sanchez og tyske Martin Selmayr, som i april ble utnevnt som generalsekretær i EU-kommisjonen.

– Jobben til Norges første kvinnelige utenriksminister plasserer henne helt i front av Vestens nesten-konflikt med Russland, på et tidspunkt der potensialet for eskalering er høyere enn det noen gang har vært siden slutten av den kalde krigen, heter det i begrunnelsen.

På toppen av lista over drømmere er franske Garance Pineau, mens den irske Sinn Fein-politikeren Mary Lou McDonald trekkes fram blant dem Politico Europe tror vil skape mest støy det kommende året.

Powered by Labrador CMS