markedsføring

Et godt HMS-system

HMS-arbeid slipper du ikke unna hvis du leder en bedrift av et visst omfang.

Publisert Sist oppdatert

Men det er viktig at prosessen skjer i samarbeid med arbeidstakerne, skriver adekvat.no. Nettstedet anbefaler å sette mål for arbeidet med HMS, og å skrive ned hvordan bedriften er organisert samt hvem som har ansvaret for å følge opp HMS-spørsmål. Skaff oversikt over hvilke lover og forskrifter som er aktuelle for bedriften. I tillegg må du identifisere hvilke sikkerhetsrutiner som allerede finnes, for eksempel rutiner for opplæring, brannøvelser, bruk av verneutstyr og så videre. Disse kan inngå i internkontrollsystemet

Gjennomfør en enkel risikoanalyse ved å stille tre enkle spørsmål: Hva kan gå galt? Hva kan vi gjøre for å forhindre det? Hvordan kan vi redusere konsekvensene hvis det likevel skulle skje? Kartleggingen gir en oversikt over hva som bør forbedres.

Lag en handlingsplan på bakgrunn av kartleggingen. Planen skal vise hva som skal gjøres, hvem som skal gjøre det og når det skal være gjort. Selve gjennomføringen av tiltakene er den viktigste delen av helse-, miljø og sikkerhetsarbeidet.

Powered by Labrador CMS